مدرسه اکبریه یکی دیگر از مدارس تاریخی تبریز است که در دو طبقه در شمال غرب تبریز واقع شده است. موقعیت دقیق این بنا سمت غربی و شمالی صحن بقعه صاحبالامر (در میدان صاحبالامر) است و قدمت آن به دوره قاجار بر میگردد. مدرسه تاریخی اکبریه دارای تعدادی حجره برای سکونت طلاب دینی است. بنیانگذاری این مدرسه میرزا علی اکبر خان است، که یکی از مترجمها و همچنین دبیر کنسولگری روسی بود. این مدرسه که یک مدرسه دینی محسوب میشود از سال 1391 توسط سازمان میراث فرهنگی و با هماهنگی امام جمعه و نماینده ولی فقیه، آقای شبستری، و همچنین مدیریت حوزههای علمیه استان، آقای لطیفی، جهت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در اختیار موسسه میراث شیعه تبریز قرار گرفته است. این حوزه دورههای متعددی برای عموم برگزار کرده و همچنین چندین کتاب نیز در حوزهی علوم اسلامی منتشر کرده است. بازدید از این جاذبه گردشگری رایگان است.
گذری بر تاریخچه مدرسه اکبریه
به گزارش وبسایت دانشنامه شهری ایران این مدرسه مخصوص تحصیل علوم دینی بوده و طلاب شیخیه در این مدرسه به تحصیل میپرداختند. حاج فتحعلی خان صاحب دیوان شیرازی زمانی که در تبریز اقامت داشت آب انبار بزرگی را در حیاط این مدرسه و در برابر مقام صاحبالامر ساخت. این آب انبار ماهها آب مورد نیاز مردم و طلاب این منطقه را تأمین میکرد. بر اساس همین گزارش این بنا در سال 1345 توسط شهرداری وقت تخریب شده است؛ اما سرانجام سازمان میراث فرهنگی استان در سال 1367 شروع به بازسازی و مرمت آن کرده و مدرسه اکبریه به شکلی مطلوب مرمت شد.
معماری
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، مدرسه اکبریه دو طبقه بسیار مفصلی داشت. نمای آن آجری و سردرب آن نیز با کاربست گچبریها و مقرنسها زیبا ساخته شده است. این بنا هماکنون به شکل و حالت گذشته خود برگشته است و در قالب مدرسه تاریخی به یکی از دیدنیهای گردشگری تبریز تبدیل شده است.
توجه: عکس این مطلب از وبسایت کجارو دریافت شده است.