مسجد امام جمعه تبریز یکی دیگر از چند مسجد بزرگ در داخل بازار بزرگ مسقف تبریز و است. از این مسجد اغلب به عنوان یکی از مساجد تاریخی تبریز یاد میشود. قدمت این مسجد بزرگ، مانند بسیاری از مساجد دیگر در این بازار بزرگ به دوره صفوی بر میگردد. این مسجد در تاریخ 1382 با شماره ثبت 9178 به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است. مسجد امام جمعه تبریز در داخل بازار، در جنب بازار مسجد جامع، نزدیکی مدرسه طالبیه واقع شده است. از ویژگیهای مهم این بنا بیست ستون با سر ستونهای مقرنس و سی گنبد ضربی آجری است که ستونها در چهار ردیف (هر ردیف پنج ستون) در کنار هم واقع شدهاند.
با توجه به گزارشی که در وبسایت شهرداری تبریز درج شده است، این مسجد را بازرگانی دیندار به نام حاج علی به تاریخ 1255 هجری قمری عمارت کرده است و به گزارش وبسایت همگردی، این فرد از بومیان افراد شهر خوی در آذربایجان غربی است. همچنین در سمت غربی مسجد امام جمعه، مسجد زمستانی کوچک و تالار مانندی قرار گرفته است که درب آن به کفشکن مسجد بزرگ باز میشود. مسجد امام جمعه تبریز هم اکنون نیز به عنوان یک مسجد فعال در داخل بازار تبریز میزبان نمازگزاران و همچنین سایر مراسمهای مذهبی است. همچنین در این مسجد نیز مانند سایر مسجدهای فعال دیگر در سطح شهر، جلسههای مختلف تفسیر، قرآن، نمازو غیره برپا میشود و ممکن است به هنگام بازدید از این مسجد، که درب ورودی نسبتاً کوچکی دارد، با یکی از این جلسات مواجه شوید!
دسترسی به مسجد امام جمعه تبریز
مسجد امام جمعه تبریز در داخل بازار تبریز واقع شده است و هم اکنون نیز به عنوان یک مسجد در آن فعالیت میکند. جهت دسترسی به بازار تبریز میتوانید از تمام اتوبوسهای منتهی به مرکز شهر، پایانه خاقانی و همچنین پایانه سه راهی امین (محققی) استفاده کرده و با کمی پیادهروی در اطراف بازار به این مسجد زیبا و گمنام برسید. البته گمنام از این جهت که معمولاً این مسجد در لیست برترینهای گردشگری شهر تبریز قرار نمیگیرد.